top of page

HOOFDGERECHT

Kreeft – Kruidenboter – Zwarte wintertruffel – Ravioli met vleesvulling – Venkel op zout gegaard – Kervel

​

Bereiding

  • Je oven zou nu moeten voorverwarmd zijn op 200°C.

  • Plaats een kookpan op het vuur en vul ze met gezouten water.  Verhit tot kookpunt

  • Plaats de venkel in de oven gedurende 7 minuten.

  • Kook de ravioli gaar in 8 minuten op een matig vuur.

  • Plaats de kreeft in de oven gedurende 5 minuten. 

​​

Presentatie:

  • Plaats de kreeft op een groot bord.

  • Schik de ravioli op en rond de kreeft.

  • Leg de venkel schuin tegen de kreeft vooraan en achteraan, werk hierbij in de hoogte.

  • Werk af met verse truffel en verse kervel.

​​

Geniet ervan!

​

​

​

​​

​

Fazant fine Champagne – Witloof – Eeekhoorntjesbrood – Amandelkroketten – Jus van Cognac – Cress

​

Bereiding

  • Je oven zou nu moeten voorverwarmd zijn op 200°C.

  • Je friteuse zou nu 180°C moeten hebben.

  • Plaats een kookpan op het vuur en vul ze met water. Verhit tot kookpunt.

  • Plaats het witloof gedurende 5 minuten in de oven op 200°C

  • Als je water kookt, zet je pan van het vuur en leg de crème van butternut en Jus saus in het warme water.

  • Neem een antikleefpan (neem een pan die juist gepast is voor de filets, anders verbrand je boter tijdens het bakken) en verhit op een middelhoog vuur.

  • Voeg  een flinke klont (belangrijk) boter toe en een scheut olijfolie. Laat alles rustig smelten tot je boter een lichtbruine kleur krijgt.

  • Leg de fazantenfilets met het vel naar beneden op de pan. Laat 2 minuten aankorsten en overgiet tijdens het bakken met de boter (arroseren). Na 2 minuten draai je de filet om en laat je nog 1 minuut verder bakken.

  • Neem de filets van het vuur en dek af met aluminiumfolie.

  • Bak de shiitakes in het braadvet van de fazantenfilets. Dit mag heel kort.

  • Bak nu de kroketten gedurende 3 minuten op 180°C in de friteuse.

​​

Presentatie

  • Snij de fazant in gelijke tranchen.

  • Plaats een aantal dotten butternutcrème rond de fazantfilet.

  • Schik het witloof naast de creme tegen de fazantenfilet.

  • Werk af met shiitakes en overgiet met saus.

  • Serveer met verse amandelkroketjes.

​

​​

Smakelijk!

​

​

​

bottom of page