APPELBOLLEN
Dit heb je nodig
​
4 appelen (Boskoop)
1 rol bladerdeeg
100 gr suiker
3 soeplepels Calvados
50 gr gezouten boter
50 gr rozijnen
1 eigeel
bakpapier
​
​
​
​
Zo maak je het klaar
​
​
​
​
Verwarm de oven voor op 200 graden
Breng de boter, de calvados en de suiker in een pannetje aan de kook.
Laat 1 minuutje sudderen
Haal van het vuur en giet de rozijntjes in de hete vloeistof
Laat het geheel trekken
​
Schil de appelen
Haal het klokhuis eruit met een appelboor
Snijd onderaan een plakje van de appel, zodat hij mooi rechtop blijft staan
Rol het bladerdeeg open en snijd hem in 4 stukken
Plaats in het midden van elk stuk een appel
Vul de appels met de rozijnenmengeling
De rest van de vloeistof en de rozijntjes verdeel je over de appeltjes
Omwikkel de appels met het bladerdeeg. Zorg dat de appel volledig bedekt is
Leg ze op een met bakpapier bedekte ovenplaat
Prik met een vork over de oppervlakte van de appel gaatjes, zodat stoom weg kan tijdens het bakken.
Borstel de appeltjes in met eigeel, zo krijg je een mooie goudgele glans
​
Bak de appelen gedurende 20 à 25 minuten in de oven.
Haal de appels uit de oven en overgiet ze met het vocht dat tijdens het bakken vrijgekomen is. De appel caramel geeft een extra vernislaagje aan het gerecht.
Serveer deze appelbollen warm.
Je kan er ook een bolletje ijs of slagroom aan toevoegen.
​
Geniet!