top of page

APPELBOLLEN 

appelbollen.png

Dit heb je nodig

​

4 appelen (Boskoop)

1 rol bladerdeeg

100 gr suiker

3 soeplepels Calvados

50 gr gezouten boter

50 gr rozijnen

1 eigeel

bakpapier

​

​

​

​

Zo maak je het klaar

​

​

​

​

IMG_7599 (2).JPEG
IMG_7600 (2).JPEG
IMG_7601 (2).JPEG

Verwarm de oven voor op 200 graden

Breng de boter, de calvados en de suiker in een pannetje aan de kook.

Laat 1 minuutje sudderen

Haal van het vuur en giet de rozijntjes in de hete vloeistof 

Laat het geheel trekken

​

Schil de appelen

Haal het klokhuis eruit met een appelboor

Snijd onderaan een plakje van de appel, zodat hij mooi rechtop blijft staan

Rol het bladerdeeg open en snijd hem in 4 stukken 

Plaats in het midden van elk stuk een appel

Vul de appels met de rozijnenmengeling

De rest van de vloeistof en de rozijntjes verdeel je over de appeltjes

Omwikkel de appels met het bladerdeeg. Zorg dat de appel volledig bedekt is

Leg ze op een met bakpapier bedekte ovenplaat

Prik met een vork over de oppervlakte van de appel gaatjes, zodat stoom weg kan tijdens het bakken.

Borstel de appeltjes in met eigeel, zo krijg je een mooie goudgele glans

​

IMG_7602 (2).JPEG
IMG_7607.JPEG
IMG_7611 (2).JPEG

Bak de appelen gedurende 20 à 25 minuten in de oven.

Haal de appels uit de oven en overgiet ze met het vocht dat tijdens het bakken vrijgekomen is. De appel caramel geeft een extra vernislaagje aan het gerecht.

Serveer deze appelbollen warm. 

Je kan er ook een bolletje ijs of slagroom aan toevoegen. 

​

Geniet!

bottom of page